Chèvre- och parmesanfylld pasta med brynt smör och rödbetor

Chèvre- och parmesanfylld pasta med brynt smör och rödbetor
Foto: TV4
Emilia Nilsson SMK 2019
Emilia Nilsson SMK 2019

Chèvre- och parmesanfylld pasta med brynt smör och rödbetor

Av: Emilia Nilsson

Från: Sveriges mästerkock

14 ingredienser

60 m4

En lyxig vegetarisk ravioli fylld med getost och parmesan.  Serveras med en rödbetspuré, brynt smör och pinjenötter.

Ingredienser

portioner

Pasta

  • 4 dl durumvetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 msk olja
  • 1 msk vatten

Chèvre- och parmesanfyllning

  • 200 g chèvre (mitten av osten)
  • 50 g parmesanost, riven
  • 5 msk ricotta
  • salt

Rödbetspuré

  • 8 rödbetor, skalade och skurna i klyftor
  • salt
  • peppar

Brynt smör

  • 100 g smör

rostade pinjenötter

  • 20 g pinjenötter

Gör så här

  1. Spill durumvete i en skål. Addera äggen, oljan och vattnet. Blanda med fingrarna tills degen går ihop. Knåda i ca 5 minuter. Låt degen vila.
  2. Skala av chèvren sin yta så bara den mjuka delen i mitten återstår. Bryt ner osten i en mixer, riv parmesanen och addera ner i mixern. Spill i ricottan och mixa ihop ostfyllningen. Smaka av med salt och peppar och häll fyllningen i en spritspåse.
  3. Lägg smöret i en kastrull och låt smälta på medelhög värme tills smöret blivit gyllene i sin färg och luktar karamell. Låt det inte brännas.
  4. Värm en stekpanna och häll i pinjenötter och rosta i den torra pannan tills de fått en gyllene färg.
  5. Koka upp vatten till rödbetorna. Skala rödbetorna, skär i klyftor. Addera rödbetorna till det kokande vattnet och salta. Koka rödbetorna i ca 20-25 minuter tills de blivit mjuka. Spill av vattnet.
  6. Spara några rödbetsklyftor till garnering av tallriken. Resterande rödbetor hälls ner i en mixer och mixa slätt till en puré, salta peppra.
  7. Koka upp 2 liter vatten med 2 msk salt till pastan.
  8. Kavla ut pastadegen i en pastamaskin eller kavla ut med en kavel till långa pastaremsor.
  9. Mät ut vilken form du vill ha på dina ravioli och spritsa ut en klick, ca en matsked ostkräm i varje ravioli. Pensla vatten runt klicken med ostfyllning och lägg på en till pastaremsa på och tryck till runt så pastaremsorna fäster med varandra. Stansa ut ravioli och tryck med fingrarna runt kanten på raviolin så den är ihopklistrad och så att ingen fyllning rinner ut.
  10. Lägg ner raviolin i det kokande vattnet och koka i ca 3 minuter tills pastan är klar.
  11. Pensla ut rödbetskrämen på tallriken, lägg upp pastan, häll på nån matsked brynt smör, lite pinjenötter, parmesanflagor, 2 rödbetsklyftor och toppa eventuellt med lite ärtskott eller ruccola.