Chicken cashew

koket.se
Chicken cashew
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Chicken cashew

14 ingredienser

30 min

Stekt kyckling med rostade cashewnötter - en riktig favorit från thai kiosken som går lätt att laga själv.

logo
Tove Nilsson recept

Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl cashewnötter
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1-2 msk röd currypasta
  • 4 msk neutral rapsolja
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 gul paprika, strimlad
  • 1 dl ostronsås
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 65 g mangold (eller färska spenatblad)

Tillbehör

  • 4 port ris
  • 2 citrongräs

Gör så här

  1. Koka riset tillsammans med bankat citrongräs enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp en stekpanna eller wok och rosta nötterna snabbt i pannan. Häll av på ett fat och lägg åt sidan.
  3. Skär kycklingen i bitar och stek tillsammans med currypasta i olja.
  4. När kycklingen är genomstekt, hetta upp pannan rejält.
  5. Tillsätt lök, ingefära och paprika. Stek ca 3 minuter så de blir lite mjuka men fortfarande “tuggiga”.
  6. Tillsätt ostronsås och vinäger. Vänd in mangold och cashewnötter. Servera med riset.

Glöm inte att matsortera skal från lök, paprika för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda chicken cashew. /Köket-redaktionen