Chicken salad sandwich

chicken salad sadwich
Foto: Eva Hildén
Tess Medina
Tess Medina

Chicken salad sandwich

13 ingredienser

30 min

En matig och god macka perfekt att ta med sig på picknicken. Den krämiga fyllningen gifter sig helt perfekt med den ljusa baguetten - detta blir hela sommarens favorit!

Ingredienser

portioner
  • 200 g kycklingfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 gurka
  • 3 selleristjälkar
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 dl torkade tranbär

Dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 citron (saften)
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • baguette

Gör så här

  1. Stek kycklingfiléerna så att de är genomstekta. Krydda dem med salt och peppar. Lägg dem åt sidan och låt svalna.
  2. Halvera gurkan på längden och skrapa ut kärnorna med en tesked. Skär gurkan i små tärningar.
  3. Skala schalottenlöken och finhacka den och selleristjälkarna.
  4. När kycklingen har svalnat, skär köttet i bitar eller dra isär det med två gafflar. Blanda alla salladsingredienser i en skål.

Dressing

  1. Vispa ihop majonnäs, citronsaft och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
  2. Rör ner dressingen i salladen och blanda väl.
  3. Dela baguetten och fyll den med röran. Servera precis som den är.