Rosta samtliga kryddor utom gurkmejan i torr panna tills de doftar, mixa i kryddkvarn, tillsätt gurkmejan och mixa igen.
Kycklingen
Marinera kycklingkuberna i salt och citronjuice. Picka kuberna med en kniv och massera in, låt stå 20 minuter.
Tillsätt resten av smaksättarna, blanda och lägg i en påse. Marinera i kylen över natten. Trä sedan upp kuberna på bambuspett.
Masalasås
Häll oljan i en stekpanna (som du har ett lock till). Hetta upp oljan och stek löken tills den är brynt, det tar ca 8 minuter.
Tillsätt ingefära och vitlök, fräs tills det doftar.
Tillsätt spiskummin, gurkmeja, chilipulver och paprikapulver och stek i 10 sekunder, tillsätt sedan yoghurten, 1 msk i taget, låt den koka in innan du tillsätter nästa matsked.
Tillsätt tomaterna och tillaga i 3-4 minuter, tillsätt kycklingbuljongen och saltet, koka upp. Sätt ett lock på pannan och sjud på låg värme i 20 minuter tills såsen tjocknat.
Tillsätt garam masalan och korianderbladen, smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.
Kycklingen fortsättning
Dags att tillaga kycklingen. Sätt ugnen på grill och låt den bli varm.
Pensla kycklingspetten med olja. Använd ett bleck med kant och balansera kycklingspetten mellan kanten och botten utan att kycklingen nuddar botten på blecket.
Ställ in blecket i ugnen och grilla kycklingen jämt runt om ca 6 minuter på varje sida. Kontrollera att kycklingen är klar genom att dela en kub på mitten, den får inte vara rosa utan ska vara helt genomstekt (minst 70 grader).
Dra av kycklingen från spetten och blanda med såsen. Servera.