Häll i samtliga ingredienser men spara lite mjöl till utbakningen. Kör 10 min i köksassistenten eller knåda för hand i 15 min. Låt sedan vila under duk i minst 20 min.
Kryddblandning
Rosta samtliga kryddor i en torr varm panna i ca 5 minuter.
Häll i en mortel eller stark mixer och kör tills du får en finmald kryddblandning.
Fyllning
Blötlägg russinen i vatten.
Hacka lök och vitlök. Stek i olja på medelvärme löken ska bli mjuk och inte få någon färg.
Stek nötfärsen i olja så att den får fin färg. Krydda med salt och kryddblandning. Sänk sedan värmen.
Tillsätt grovt hackade oliver och oregano.
Häll över löken till köttfärsen.
Häll av russinen och häll i dem.
Smaka av och eventuellt tillsätt mer salt och kryddblandning. Tänk på att köttfärsen ska smaka mycket för att ge smak till hela pirogen.
Pirogerna
Sätt ugnen på 225 grader eller 200 grader varmluft.
Kavla ut degen 0,5 cm tjock och stansa ut lagom stora cirklar.
Lägg fyllningen i en halvmåne på ena halvan.
Skär äggen i 4 klyftor och lägg en i varje pirog.
Pensla kanterna med vatten och vik försiktigt ihop pirogerna.
Tryck till kanterna med en gaffel. Pensla sedan med uppvispat ägg.
Grädda på en bakplåtspapperklädd plåt i mitten av ugnen i 12-15 minuter tills pirogerna fått fin färg.