Chili cheese bröd med koriander

Chili cheese bröd med koriander
Foto: TV4
Rebecca Cajander HSB 2024
Rebecca Cajander HSB 2024

Chili cheese bröd med koriander

Av: Rebecca Cajander

Från: Hela Sverige bakar

12 ingredienser

Ett bröd med hetta och karaktär från ost. Jättegott att servera till en soppa eller att bjuda på buffén.

Ingredienser

portioner stycken
  • 25 g jäst
  • 400 g vatten, kallt (ca 4 dl)
  • 700 g vetemjöl special (ca 10-11 dl)
  • 40 g rapsolja (ca 0,5 dl)
  • 20 g ljus sirap (1 msk)
  • 8 g salt (ca 1,3 tsk)
  • 100 g jalapeño (i burk)
  • 50 g emmentalerost
  • 100 g Västerbottensost, riven
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0,5 msk malen gurkmeja
  • gul pastafärg

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt gurkmeja och gul pastafärg (valfritt).
  2. Blanda i övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 minuter.
  3. Låt jalapeñosen rinna av och finhacka dem sedan. Skär emmentalerosten i ca 1x1 cm stora kuber. Finhacka koriander.
  4. Blanda i jalapeños, koriander, emmentalerost och riven västerbottenost. Knåda försiktigt tills allt har blandats.
  5. Låt degen vila under bakduk i ca 15 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Dela upp degen i portionsbitar á ca 40-50 g per bulle. Lägg bullarna i en muffinsplåt, täck med bakduk och låt jäsa ca 40 minuter.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och skär ett snitt i varje bulle.
  9. Grädda bullarna i ca 10 minuter.