3 hela konserverade jalapeños (eller 1 dl hackade avrunna)
3 klyftor vitlök
1 kruka koriander
1 kruka persilja
1 limefrukt, saft och zest
1 tsk havssalt
1 tsk svartpeppar
1 msk olivolja
Servering
gräddfil
tortillachips
Gör så här
Använd en tryckkokare för att kraftigt korta ner tillagningstiden. Om du inte har en så gör på samma sätt men låt grytan puttra på låg temperatur på spisen i ca 3 timmar.
Tärna det rumstempererade högrevet i 2 x 2 cm stora bitar och bryn den i en tryckkokare tills den får fin färg. Lägg ner den delade och skivade löken och hackade vitlöken samt övriga kryddor och låt allt fräsa i ca 2 minuter.
Häll över ölen och tomaterna och rör ihop allt. När grytan kokar sätter du på locket till tryckkokaren och låter det koka på medeltemperatur i ca 45 minuter.
Lägg alla ingredienser till den starka syrliga salsan i en mixer och kör snabbt det till en lite grov salsa.
När köttet faller isär är grytan klar, tryck till köttbitarna och löken och rör samman för att få en riktigt mustig chili med den rätta konsistensen.
Servera grytan i en skål, ringla över den smakrika salsan och servera med en klick sval gräddfil och salta tortillachips.