Chilicheesedip med majs

Chilicheesedip med majs
Helan shabani profilbild
Helan shabani profilbild

Chilicheesedip med majs

15 ingredienser

30 min

En krämig ostdipp med majs får vem som helst att jubla!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 300 g färskost
  • 300 g majs, fryst eller på burk
  • 2 dl cheddarost, riven (gärna även mozzarella)
  • 0,5 dl inlagd jalapeño
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • ost (att toppa med)
  • 0,5 dl pankoströbröd

Topping

  • parmesanost
  • färsk koriander
  • jalapeño (färsk)
  • nachochips

Gör så här

  1. Blanda färskost, majs, ost, inlagd jalapeno, riven vitlök, lökpulver, paprikapulver, salt och peppar i en skål.
  2. Häll upp blandningen i en form som är 20 cm i diameter.
  3. Toppa med mer riven ost och panko.
  4. Skjutsa in i ugnen i 15-20 minuter. Sätt gärna igång grillfunktionen de sista 5 minuterna så att osten får en fin färg.
  5. Ta ut formen ur ugnen och låt svalna en liten stund.

Topping

  1. Toppa med riven parmesan, färsk koriander och färska skivor jalapeno innan servering.
  2. Servera med nachos!