Chilinudlar med fläskfärs

POPULÄRT
koket.se
Chilinudlar med fläskfärs
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Chilinudlar med fläskfärs

14 ingredienser

30 min

Snabbfixad middag med äggnudlar, smakrik och krispigt stekt fläskfärs samt en riktigt god och enkel chiliolja.

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 250 g äggnudlar
  • 500 g fläskfärs
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 msk färsk ingefära, hackad
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 dl hoisinsås
  • 3 msk japansk soja
  • 1 dl kycklingbuljong (från koncentrerad fond eller tärning)
  • salt

Snabb chiliolja

  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk sambal oelek
  • 0,5 tsk salt

Topping

  • 3 salladslökar
  • 2 pak choi

Gör så här

  1. Skala och skiva löken.
  2. Fräs färsen i rapsolja på medelhög värme i en stekpanna tills den får fin färg.
  3. Tillsätt lök, ingefära och vitlök. Salta och låt fräsa någon minut. Häll sedan på kycklingbuljong, soja och hoisinsås. Låt koka ihop ca 2 minuter.

Chiliolja

  1. Heta upp rapsoljan i en kastrull. Stäng av värmen och vispa försiktigt i sambal oelek och salt.
  2. Koka nudlarna i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj dem i kallt vatten för att stoppa tillagningsprocessen.
  3. Skiva pak choi i mindre bitar och strimla salladslök.
  4. Blanda de strimlade grönsakerna med den stekta färsen och nudlarna. Toppa med chiliolja.