Chilipicklad gurka

Chilipicklad gurka
Foto: Jakob Fridholm
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Chilipicklad gurka

6 ingredienser

20 m

Picklad gurka med chili är snabbt gjort och förhöjer vilken maträtt som helst.  Servera gärna till grillat. Håller flera veckar i kylen. 

Recept från boken Fredagskockens bästa grilltillbehör av Mattias Larsson

Ingredienser

  • 2 röda chilifrukter
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • salt
  • 1 gurka, liten [300 g]

Gör så här

  1. Kärna ur och skär chilin i centimeterstora bitar.
  2. Koka upp ättika, socker, vatten och chili med en nypa salt. Låt lagen svalna.
  3. Skala och skiva gurkan och lägg ner i lagen.
  4. Häll upp i en ren burk och sätt på ett tättslutande lock. Förvara i kylen.