2 röda chilifrukter (eller fler om man vill ha mer styrka)
1 gul lök
1,5 dl ostronsås
2 msk farinsocker
0,5 limefrukt
1 kruka thaibasilika (gärna från asiatisk livs, annars 2 krukor)
1 kruka färsk koriander
neutral matolja, att steka i
jasminris, nykokt, till servering
Gör så här
Skär flanksteken i tunna skivor. Lägg i en bunke, häll över soja och majsstärkelse och blanda väl.
Finhacka vitlök, skär lök i tunna båtar och paprika i långa strimlor. Skiva chilin tunt. Plocka basilikablad.
Hetta upp en stor stekpanna eller wok med lite olja i tills den börjar ryka. Stek köttet i 1 minut så det får färg runtom. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen.
Hetta upp mer olja till rykande och fräs sedan lök, vitlök, paprika och hälften av chilin blixtsnabbt, ca 2 minuter. Lägg tillbaka köttet i pannan, lägg i basilikablad och låt fräsa ihop.
Häll över ostronsås, strö över farin och pressa över lime. Vänd runt och servera genast med nykokt jasminris. Toppa med kvarvarande chili och koriander.