Chimichurri-kycklingsallad med vitlöksbröd

Chimichurri-kycklingsallad med vitlöksbröd

10 ingredienser

En somrig och enkel kycklingsallad med smak av fräsch chimichurri är omöjlig att tacka nej till! Servera med ett krispigt vitlöksbröd.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga tunna filéer chimichurri produkt NY 2024

Lönneberga tipsar!

Förhöj smakerna och välj Lönnebergas färdigkryddade, tunna filéer med chimichurri

Läs mer

Ingredienser

  • 1 förp Lönneberga Tunna filéer Chimichurri

Sallad

  • 70 g sallad
  • 1 avokado
  • 1 förp fetaost, ca 150 g
  • 0,5 rödlök, strimlad
  • 0,5 burk majs [ca 100 g]

Vitlöksbröd

  • 1 baguette
  • olivolja
  • salt
  • 1-2 klyftor vitlök

Gör så här

Vitlöksbröd

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva baguetten. Finhacka eller skiva vitlöken. Lägg brödskivorna på en bakpappersklädd plåt, ringla över olivolja (eller smör), vitlök och salt. Rosta i mitten av ugnen i ca 5-10 minuter, vänd runt på brödet så det får fin färg runt om och tar smak av vitlöken.

Kyckling

  1. Stek de färdigkryddade kycklingfiléerna till en innertemperatur på 72 grader.

Sallad

  1. Skiva avokado och rödlök och lägg upp på ett fat tillsammans med sallad och majs.
  2. Skiva kycklingen och lägg upp på fatet och bryt fetaost över. Servera med vitlöksbrödet och eventuellt lite extra chimichurrisås att ringla över.
TIPS!
Fler tips!
Nachobricka med grillad kyckling och krämig jalapenosås

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer