2 King Solo vitlökar (motsvarar ca 8 st vitlöksklyftor)
1 morot
3 dl grönsaksbuljong
3 dl tomatjuice
2 tsk malen spiskummin
1 msk paprikapulver
2 tsk korianderfrö
2 tsk fänkålsfrö
1 lagerblad
1 msk chipotlepasta
2 mjöliga potatisar
3 msk honung
500 g olika kokta bönor (svarta, kidney, vita stora och små)
olja, att steka i
Gör så här
Hacka lök och vitlök grovt, slanta moroten. Stek mjukt i olja utan att det får färg.
Mortla koriander och fänkålsfrön. Tillsätt de mortlade kryddorna tillsammans med spiskummin och paprikapulver ner i pannan och lägg i lagerbladet. Låt fräsa någon minut för att steka ur alla goda smaker.
Tillsätt chipotlepastan, tomatjuice och grönsaksbuljongen och låt koka upp. Skala potatisarna och skär de i större bitar. Lägg i potatisbitarna och koka tills de blivit mjuka.
Tillsätt honungen och bönorna och låt puttra i 5 minuter.