Gillar du choklad ihop med kola och nötter är den här kakan ett måste för dig. Cookien görs här i stort format i en gjutjärnspanna och serveras med en salt kolasås och vaniljglass.
Vispa ihop smör, farinsocker, vaniljsocker och strösocker i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat blandat med vetemjöl och salt. Arbeta ihop till en deg.
Grovhacka ljus choklad och pekannötter. Avsluta med att tillsätta nötterna och chokladen.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en gjutjärnspanna (ca 23 cm i diameter), även springform går bra.
Platta till degen och baka kakan ca 20 minuter, eller tills kakan har fått lite fin färg. Låt svalna i pannan, då tillagas den ytterligare lite.
Kolasås
Häll alla ingredienser i kastrull och koka ihop ca 7 minuter, rör emellanåt. Det gör ingenting om det bryner lite i botten. Häll upp i en skål, låt svalna något.