Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda vätskorna i en annan bunke och vispa ihop lätt. Blanda det torra i vätskan.
Fyll i formar i en minimuffinsform. Baka i ca 10 minuter i 190 grader. Låt svalna innan marängsmörkräm spritsas på.
Marängsmörkräm
Smält chokladen. Vispa smör och vaniljsocker vitt.
Blanda äggvita, socker och salt i en bunke och värm under omrörning över vattenbad till 65 grader. Häll över till assistent och vispa tills marängen blivit kall på hög hastighet. Sänk hastigheten och blanda i lite smör i taget.
Häll den avsvalnade chokladen i en tunn stråle i marängen. Vispa fluffigt. Häll i spritspåse med tyll.
Montering
Spritsa marängsmörkrämen på muffinsarna.
Hacka rostade hasselnötter något mindre. Låt svalna och strössla över cupcaken. Blås på gulddust över cupcakesen.