Choklad- och hasselnötsbrownie med hallonganache

Choklad- och hasselnötsbrownie med hallonganache
Foto: Frida Wismar
Linus Larsson
Linus Larsson

Choklad- och hasselnötsbrownie med hallonganache

13 ingredienser

40 m

Det är en kladdig brownie med nötter och hackad choklad i, överst ligger en ganache med smak av hallon. Mycket enkel, mycket god och mycket vacker att titta på. Den här lilla kakan är så himmelsk god, så skär upp små bitar om du inte vill att de ska ta slut direkt. /Linus

Tips: Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass. Vuxentips är att blanda i lite Baileys i grädden.

Ingredienser

  • 50 g kakao
  • 100 g smör, smält
  • 2,3 dl strösocker
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 tsk vanilj
  • 1 kram salt
  • 100 g choklad, hackad
  • 75 g hasselnötter, hackade

Hallonganache

  • 175 g mörk choklad
  • 75 g hallon
  • 1,25 dl grädde
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda smöret och sockret. Rör ner de torra ingredienserna och därefter äggen. Blanda till en klumpfri smet.
  3. Smörj en form 20x25cm.
  4. Grädda i 20-25 minuter, den ska vara kladdig när den är klar.
  5. Låt den svalna innan du häller hallonganachen över kakan.

Hallonganache

  1. Hacka chokladen fint.
  2. Hetta upp grädden med hallonen.
  3. Mixa eller mosa hallonen med vispen.
  4. Värm upp den igen med honungen och sila sen hallongrädden över den hackade chokladen.
  5. Låt den svalna något innan du häller den över brownien.