Choklad- och körsbärskakor

Choklad- och körsbärskakor
Rickard Söderberg
Rickard Söderberg

Choklad- och körsbärskakor

8 ingredienser

30 m

Härliga småkakor med smak av choklad och körsbär.

Ingredienser

portioner kakor
  • 200 g smör, mjukt
  • 2,5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • körsbärsarom
  • inlagda körsbär, finhackade, som dekoration

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjukt smör, socker, vetemjöl, kakao och bakpulver till en smidig deg. Smaka av med körsbärsarom.
  3. Gör en rulle av degen på ett bakplåtspapper och platta till. Pensla med ägg och grädda i ca 15 minuter.
  4. Så fort rullen kommer ut ur ugnen strö finhackad inlagda körsbär över, tryck till dem lite så de fastnar och skär sedan kakan i sneda bitar.