Råchokladkaka med salta mandlar

Råchokladkaka med salta mandlar
Foto: Stefan Wettainen
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Råchokladkaka med salta mandlar

7 ingredienser

Chokladkaka på rå choklad med salta mandlar, gröna russin och skalade hampafrön.

Ingredienser

portioner stycken
  • 300 g råchoklad 70 %
  • 40 g salta mandlar (spanska marconamandlar)
  • 40 g gröna russin
  • 2 tsk skalade hampafrön (nibs, puffad quinoa eller puffad amarant)

Rostade mandlar

  • 40 g sötmandel
  • 2 krm neutral olja (t ex solrosolja)
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Hacka chokladen och temperera den.
  2. Gjut i 100 g chokladformar. Strö över mandlarna tillsammans med gröna russin och hampafrön innan chokladen har stelnat.
  3. Sätt in formarna i kylen. Låt svalna i ca 20 minuter.
  4. Knacka ut chokladen ur formarna och packa in kakorna i papper. Förvara svalt, 16–18 grader.

Rostade mandlar

  1. Rosta mandlarna i torr stekpanna. Droppa över olja och salta. Låt mandlarna rinna av på en bit hushållspapper.

3 stycken kakor à 100 g