Chokladbars med nötter, russin och tranbär

Chokladbars med nötter, russin och tranbär
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Chokladbars med nötter, russin och tranbär

9 ingredienser

15 m + 30 m

Jag älskar dessa chokladbars! Använd den torkade frukten och de nötter och frön som du har hemma, det här är ett perfekt tillfälle att rensa lite i skåpen och kanske göra av med nötter som blivit över från julen. /Jessica

Ingredienser

portioner bars
  • 150 g choklad, ljus eller mörk
  • 1 msk kokosolja
  • 0,5 dl hasselnötter, gärna rostade
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 dl torkade aprikoser, klippta i mindre bitar
  • 0,5 dl gula russin
  • 0,5 dl torkade tranbär

Gör så här

  1. Smält choklad och kokosolja över vattenbad eller i micron.
  2. Häll i frukt och nötter i chokladen och blanda ordentligt.
  3. Bred ut alltsammans i en form klädd med bakplåtspapper. Lägg ett papper till ovan på och tryck till så det blir slätt. Låt stelna i frysen i en halvtimme och skär sen i lagom stora bars ca 6 st.
  4. Förvara i kylskåp eller inlindade i papper eller folie i väskan.