Chokladbollar med färskost

koket.se
Chokladbollar med färskost

Chokladbollar med färskost

13 ingredienser

20 m

Chokladbollar är alltid en god idé! Dessa är dessutom toppade med smält choklad vilket gör dem extra lyxiga.

Se Annie Erfass laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 dl havregryn
  • 50 g färskost (9%)
  • 1 dl lätt matlagningsgrädde (4%)
  • 1,5 dl proteinpulver, med kasein (chokladsmak)
  • 0,5 dl kaffe, kallt
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kakao
  • 0,5 dl sötströ
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • flingsalt

Topping

  • 40 g choklad (utan tillsatt socker)
  • 2 tsk kokosolja
  • 0,5 dl riven kokos

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till chokladbollssmeten, låt sedan stå några minuter i kylen.
  2. Rulla smeten till bollar och ställ in i frysen några minuter.

Topping

  1. Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron tillsammans med kokosoljan.
  2. Ringla eller doppa chokladbollarna i den smälta chokladen och toppa med riven kokos.
  3. Förvara bollarna i frysen eller kylen.

Se till att använda ett proteinpulver med kasein, det sväller mer än proteinpulver med vassle.