Chokladbollar med mint och krispig choklad

Chokladbollar med mint och krispig choklad NY
Foto: TV4
Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg

Chokladbollar med mint och krispig choklad

11 ingredienser

30 min + tid i kyl

Fluffiga och krämiga chokladbollar är alltid en fullträff för hela familjen. De här blir dessutom extra festliga och juliga med mintsmak!

Ingredienser

portioner styck
  • 1 dl grädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 5 dl havregryn
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,75 dl kakao
  • ca 0,5 krm salt
  • 2-3 droppar pepparmintsolja
  • 400 g mjölkchoklad
  • 1,5 dl rispuffar
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka upp grädden och häll den över mjölkchokladen. Rör om tills allt smält samman. Låt svalna.
  2. Mixa havregrynen till fina smulor.
  3. Blanda havresmulorna med rumstempererat smör, strösocker, kakao och salt samt tillsätt mjölkchokladkrämen. Blanda med en vinge tills allt är väl blandat.
  4. Tillsätt några droppar pepparmintsolja (2–3) och smaka av. Tillsätt mer om det behövs.
  5. Lägg smeten i kylen i 1–2 timmar. Bred ut den tunt på ett papper så går det snabbare.
  6. Rulla sedan smeten till 50 små bollar. Kyl dem sedan.
  7. Smält chokladen och tillsätt rispuffar.
  8. Doppa chokladbollarna chokladen och rispuffarna med hjälp av en tandpetare.
  9. Skaka av överflödig choklad och lägg bollarna på bakplåtspapper.
  10. Toppa bollarna med flingsalt och låt stelna.