Chokladbiskvier är gott, men jag har alltid haft svårt för smörkrämen. Chokladbollar däremot - jag älskar chokladbollar! Och i en chokladbiskvi? Rena drömmen! /Camilla
Riv mandelmassan och blanda ihop med strösockret. Blanda ner äggvitan tills du får en jämn, klumpfri smet.
Spritsa eller klicka ut bottnar på en plåt med bakplåtspapper. 6 bottnar för stora biskvier och 12 för små.
Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt innan du fyller dem.
Fyllning och glasyr
Blanda ihop mjukt smör, kakao, strösocker, havregryn, kallt kaffe och vaniljkräm till en jämn smet. Fyll dina biskvibottnar med den och ställ sedan biskvierna kallt i kylskåp, minst 1 h innan du täcker i choklad.
Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält i microvågsugnen i 30 sekunders-intervallet. Rör om med en sked mellan varje uppvärmning.
Blanda ner matoljan och låt glasyren stå i rumstemperatur tills den svalnat men fortfarande har en rinnig konsistens.
Doppa varje biskvi i den smälta chokladen och garnera med kokosflingor. Ställ i kylskåpet så att glasyren stelnar, ca 30 min. Sen är det bara att servera dem!