Chokladbollscheesecake

Chokladbollscheesecake
Foto: Camilla Hamid
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Chokladbollscheesecake

12 ingredienser

1,5 h

Ett typiskt vardagsfika är för mig chokladboll. Mitt senaste tillskott i chokladbollsfamiljen är den här galet krämiga no bake chokladbollscheesecake:en. Chokladbollens alla härliga och klassiska smaker i en ny fantastisk tappning! /Camilla

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 75 g smör
  • 10 digestivekex
  • 1 msk kakao
  • 1 dl vispgrädde
  • 300 g mörk choklad
  • 300 g färskost
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk bryggkaffe
  • 1 dl havregryn, finmixade

glasyr

  • 100 g mörk choklad
  • 1 tsk rapsolja
  • 0,5 dl riven kokos, till topping

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Mixa kexen till ett fint smul och blanda ihop med smält smör och kakao.
  3. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fördela kexmassan i formarna.
  4. Vispa grädden till mjuka toppar. Ställ åt sidan.
  5. Grovhacka 300 g mörk choklad och smält i micro eller över ett vattenbad.
  6. I en annan skål vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i bryggkaffe, havregryn och smält choklad. Vispa lite till, tills alla ingredienser gått ihop till en jämn smet.
  7. Vänd försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten tills du får en jämn smet.
  8. Fördela chokladbollsfyllningen i muffinsformarna.
  9. Grovhacka och smält 100 g mörk choklad till toppingen. Blanda med rapsoljan och låt stå tills den tjocknat men fortfarande har en rinnig konsistens.
  10. Toppa dina cheesecakes med chokladglasyren och garnera med kokosflingor. Låt stå i kylskåpet i minst 1 timme innan servering.