Chokladbollsrulltårta med havrebollsfyllning

Chokladbollsrulltårta med havrebollsfyllning
Foto: Helena Aro
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Chokladbollsrulltårta med havrebollsfyllning

16 ingredienser

Japp, du läste rätt! Denna rulltårta är en riktig dröm med både chokladbolls- och havrebollssmet!

Recept inspirerat av Fredrik Nylén

Ingredienser

Chokladbollssmet

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 8 dl havregryn
  • 0,5 dl kaffe, starkt

Havrebollssmet

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 5 dl havregryn
  • 2 dl kokos
  • 0,5 dl mjölk (smaksatt med oboy)
  • oboy

Topping

  • riven kokos
  • kokoschips
  • färska blåbär
  • ätbara blommor

Gör så här

Chokladbollssmet

  1. Vispa smör och socker pösigt. Blanda i kakaon, vaniljsocker, havregryn och kaffe. Blanda väl. Kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper.

Havrebollssmet

  1. Vispa ihop smör och socker, tillsätt sen havregryn, kokosflingor och oboy och blanda ordentligt. Kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper.

Montering

  1. Ta bort det översta bakplåtspappret från chokladbollssmeten och havrebollssmeten. Lägg försiktigt över havrebollssmeten på chokladbollssmeten. Rulla ihop ordentligt till en rulltårta. Plocka bort bakplåtspappret och tryck fast kokosflingor, låt stelna i kylen.

Servering

  1. Dekorera rulltårtan med kokosflakes, blåbär och blommor. Skiva upp och njut!