Chokladbrioche

koket.se
Chokladbrioche
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Chokladbrioche

8 ingredienser

Läckra briocher med chokladsmak. Jättegott till lite hemgjord marmelad.

Se Magnus Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

  • 240 g ägg
  • 15 g jäst
  • 400 g vetemjöl
  • 10 g salt
  • 280 g osaltat smör
  • 5 g kakao
  • 40 g rörsocker
  • 50 g choklad, hackad

Gör så här

  1. Blanda ägg, jäst, vetemjöl, salt och råsocker till en smidig deg
  2. Tillsätt smöret lite pö om pö still en smidig deg
  3. Och vänd I kakao samt hackad choklad låt stå och vila 2 timmar
  4. Stöt degen och låt stå 1 timme till och därefter in i kyl över natten
  5. Rulla runda bullar, vikt ca 60 g, och låt jäsa upp i valfri form ca 3 timmar
  6. Bakas sedan i 170 grader ca 20 minuter