Chokladbröd med torkad frukt

Chokladbröd med torkad frukt
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Chokladbröd med torkad frukt

8 ingredienser

20 m + kyltid

Det här naturgodiset har verkligen ”power”. Fikon som innehåller massor med bra fibrer, vitaminer och mineraler, blåbär som är ett av våra nyttigaste bär och innehåller bland annat välgörande antioxidanter, gojibär som innehåller C-vitamin och essentiella aminosyror – och sist lite choklad som ger oss fullständig kärlek. /Leila

Ingredienser

  • 200 g torkade fikon
  • 70 g torkade blåbär
  • 70 g gojibär
  • 175 g hasselnötter, rostade och skalade
  • 3 msk espresso
  • 1-2 msk kakao (av god kvalitet)
  • 2 msk blå vallmofrön
  • 50 g mörk choklad 70 % (av god kvalitet)

Gör så här

  1. Mixa allt utom chokladen i en matberedare, smeten ska vara lite grovkornig och kladdig.
  2. Forma allt till en avlång, ganska platt kaka (cirka 20 cm lång och 2,5 cm hög). Plasta och ställ in i kylen och låt kakan bli riktigt kall.
  3. Smält chokladen och pensla kakan på båda sidor och ovanpå. När chokladen stelnat, skär kakan i skivor och servera.