Chokladcheesecake med spökmaränger

koket.se
Chokladcheesecake med spökmaränger
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Chokladcheesecake med spökmaränger

9 ingredienser

45 min + 2 h i ugnen

Lekfull och enkel dessert i glas som passar bra att bjuda årets alla dagar men kanske lite extra bra till halloween-festen.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner

Spökmaränger

  • 2 äggvitor (50 g)
  • 0,5 dl strösocker (45 g)
  • 1 dl florsocker (60 g)
  • 50 g mörk choklad 50 % (att garnera med)

Cheesecake

  • 300 g färskost
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad 50 %
  • 1 dl florsocker
  • 1 förp oreos

Gör så här

Maränger

  1. Sätt ugnen på 80 grader varmluft och täck två plåtar med bakplåtspapper. Över- och undervärme går också bra, då gäller 90 grader men då måste du grädda en plåt i taget.
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum med hjälp av en elvisp.
  3. Tillsätt sedan strösockret, lite i taget. Samtidigt som du fortsätter att vispa hela tiden.
  4. När du fått en tjock och blank maräng siktar du ner florsocker och vänder ihop till en jämn maräng med hjälp av en slickepott.
  5. Fyll en spritspåse med marängsmeten och spritsa ut på plåtarna.
  6. Grädda plåtarna samtidigt i 2 timmar och låt sen marängerna svalna på eftervärme, i avstängd ugn.
  7. När de svalnat helt ritar du på ögon och eventuellt en skrämmande mun med hjälp av tandpetare som du doppar i smält choklad.

Chokladcheesecake

  1. Grovhacka den mörka chokladen och smält den över vattenbad i en värmetålig skål. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  2. Vispa ihop grädde och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt den smälta chokladen och vispa lite till.
  3. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt samman till en jämn smet.
  4. Fördela cheesecakesmeten i glasen.
  5. Mixa oreokex till ett fint smul. Täck hela cheesecake-ytan med kexsmulet och toppa med ett eller flera spöken.
  6. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.