"Det här är en av mina absoluta favoritkakor! De är krispiga på ytan och härligt sega i mitten. Tillsammans med en ljuvlig kolafudge och flingsalt blir de allt du kan önska dig i en cookie!" /Frida
Börja med kolafudgen. Koka upp alla ingredienser utom margarinet i en kastrull och låt sedan puttra tills blandningen får en temperatur på 120 grader.
Dra av från plattan och tillsätt margarinet. Rör om i kolan tills den svalnat och fått en seg konsistens och matt färg. Bred ut kolan i en form, gärna en silikonform, och låt den stelna helt i kylskåp.
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa kikärtsspad och socker tills det börjar blir vitare, men fortfarande är rinnigt. Blanda i de torra ingredienserna. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron och blanda ned den i skålen. Rör ihop till en jämn deg.
Skopa ut degen med hjälp av en glasskopa på två plåtar med bakplåtspapper. Om du inte har en glasskopa kan du rulla degen till bollar. Plocka ut fudgen ur formen och dela den i bitar. Tryck ner lite fudge i varje kaka och grädda dem sedan mitt i ugnen i 10–12 minuter.
Ta ut kakorna ur ugnen och strö genast lite flingsalt över dem. Låt dem svalna helt på plåten.