Chokladdoppade bars med chokladkex och hasselnötter

Chokladdoppade bars med chokladkex och hasselnötter
Foto: Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg

Chokladdoppade bars med chokladkex och hasselnötter

9 ingredienser

Krispig kexbotten som toppas med brynt smörkola, choklad och hackade hasselnötter. Ett minst sagt beroendeframkallande julgodis!

Här hittar du Saras recept på brynt smörkola >>

Ingredienser

  • 90 g smör, rumstempererat
  • 1 dl florsocker
  • ca 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 äggula
  • 1 knivsudd bakpulver
  • 1 grundrecept brynt smörkola
  • 200 g mörk choklad (eller mjölkchoklad)
  • hasselnötter, hackade

Gör så här

  1. Blanda smör, florsocker, vetemjöl, kakao, äggula och bakpulver snabbt till en fin deg.
  2. Plasta och kyl, kavla sedan tunt och lägg i botten på en form, cirka 20 * 30 cm. Kyl innan den bakas och nagga väl. Baka på 180 grader i cirka 8 minuter tills du har ett krispigt skal.
  3. Toppa med kolan och låt stelna helt, minst 4 timmar.
  4. Dela i bars och doppa i mörk choklad eller mjölkchoklad som toppas med hackade hasselnötter.