Blanda samman alla ingredienser i en bunke till en deg.
Platta ut botten till en 0,5 cm tjock kvadrat eller rektangel på en bricka med bakplåtspapper. Stoppa in i frysen i 20 min.
Topping
Grovhacka jordnötter och smält kokossmör försiktigt i mikron.
Mixa dadlar, vatten, lönnsirap och kokossmör i en mixer till en slät och fin kräm. Tillsätt lite mer vatten om den känns för fast.
Ta ut botten ur frysen, bred på toppingen och strö över hackade jordnötter och tryck till lite lätt med handen. Stoppa in hela kakan i frysen igen minst 30 minuter, tills den har stelnat och du kan skära ut önskad storlek på bars.
Hacka mörk choklad och lägg i en bunke tillsammans med kokossmör. Smält försiktigt över ett vattenbad eller i mikron.
Ta ut dina skurna bars från frysen och doppa i chokladen. Lägg på bakplåtspapper och strö över lite flingsalt. Låt stelna i kylen och förvars bäst i kylen innan servering.