Chokladfondant med limesockrade jordgubbar

NYHET
Chokladfondant med limesockrade jordgubbar
Foto: TV4

Chokladfondant med limesockrade jordgubbar

12 ingredienser

30 min

En krämig chokladfondant med limesockrade jordgubbar och vaniljgrädde kommer få vem som helst att jubla! Den här goda desserten kan bli en riktig fest att inleda våren med.

Ingredienser

portioner

Chokladfondant

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl kakao
  • 0,25 dl vetemjöl

Limesockrade jordgubbar

  • 200 g jordgubbar, skurna i kvartar
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 limefrukt, zest

Vaniljgrädde

  • 2 dl grädde, lättvispad
  • strösocker
  • vaniljpulver

Gör så här

Chokladfondant

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj fyra små ugnsfasta formar och pudra dem med lite socker.
  3. Finhacka chokladen.
  4. Smält smöret i en kastrull och låt chokladen smälta ner i det varma smöret.
  5. Blanda ägg och socker i en bunke och rör tills sockret har löst upp sig.
  6. Blanda chokladsmeten med äggblandningen.
  7. Fyll formarna med chokladsmeten
  8. Baka i ugnen i ca 8-12 minuter.

Limesockrade jordgubbar

  1. Blanda jordgubbarna med socker och lime.

Vaniljgrädde

  1. Vispa grädden lätt med socker och vaniljpulver.

Servering

  1. Vänd upp fondanten på en tallrik och servera jordgubbarna och vaniljgrädden till.