Enkel och vegansk chokladfudge

Enkel och vegansk chokladfudge-boxen_vardagslyx_september_2018
Foto: Anna Winér
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Enkel och vegansk chokladfudge

4 ingredienser

10 m + tid i kylen

Enkelt och snabbt recept på krämig och smältande god chokladfudge med kokosolja, svarta bönor, dadlar och kakao. Receptet ger dig en nyttigare och vegansk version av detta populära bakverk på få ingredienser.

Fudgen går utmärkt att frysa in!

Ingredienser

  • 2 dl svarta bönor
  • 3 dadlar, urkärnade
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk kakao

Gör så här

  1. Skölj bönorna och kärna ur dadlarna.
  2. Mixa ihop alla ingredienserna till en jämn deg.
  3. Tryck ut degen i en form och ställ i kylen.
  4. Skär kakan i bitar när den stelnat, efter ca 2 timmar i kylen.