Chokladfudge med karamelliserade salta nötter

koket.se
Chokladfudge med karamelliserada salta nötter
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Chokladfudge med karamelliserade salta nötter

9 ingredienser

20 m + tid att stelna

Karamelliserade nötter, salt, mjölkchoklad, kondenserad mjölk. Det finns ingenting det här fudgereceptet saknar! Dessutom är det busenkelt.

logo
Roy Fares KH2024

Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser

portioner30 - 40 bitar

Karamelliserade nötter

  • 85 g strösocker
  • 25 g vatten [2 msk]
  • 200 g rostade nötter
  • 25 g smör

Chokladfudge

  • 500 g mjölkchoklad
  • 50 g smör
  • 390 g kondenserad mjölk sötad [1 burk]
  • 2 g salt [0,25 tsk]
  • 200 g karamelliserade nötter, hackade

Gör så här

Karamelliserade nötter

  1. Smält socker och vatten i en stekpanna tills sockret har fått en fin gyllenbrun färg. Häll i nötterna, rör runt och klicka i smöret.
  2. Blanda runt och häll ut allt på ett bakplåtspapper. Låt svalna.

Chokladfudge

  1. Lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna av en fyrkantig form 20x20 cm.
  2. Hacka mjölkchoklad och lägg i en bunke tillsammans med smör, kondenserad mjölk och salt.
  3. Värm på försiktigt i mikron eller över ett vattenbad tills allt har smält.
  4. Blanda i hackade nötter och häll över massan i formen. Jämna till och låt stelna i rumstemperatur minst 6 timmar eller till nästa dag.