Chokladkaka med dulce de leche och jordnötter

koket.se
Chokladkaka med dulce de leche och jordnötter
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Chokladkaka med dulce de leche och jordnötter

13 ingredienser

ca 1 h

Chokladkaka blir ännu smarrigare med chokladgrädde i snygga toppar överströdd med jordnötter. Som snickers i kakform!

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar

Chokladkaka

  • 150 g smör
  • 260 g strösocker [3 dl]
  • 165 g ägg [3 st]
  • 40 g kakao [1 dl]
  • 90 g vetemjöl [1,5 dl]
  • 2 g bakpulver [0,5 tsk]
  • flingsalt

Chokladgrädde

  • 400 g grädde [4 dl]
  • 20 g kakao [0,5 dl]
  • 30 g florsocker [0,5 dl]

Topping

  • 1 dl jordnötter
  • 1 msk kakao
  • 200 g dulce de leche [0,5 burk]

Gör så här

Chokladkaka

  1. Smöra och mjöla en rund springform, 24 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smör i en kastrull, blanda i strösockret och ställ åt sidan. Ha i ett ägg i taget utan att vispa i allt för mycket luft. Blanda i kakao och sist vänder du ner mjölet. Blanda till en slät och fin smet.
  4. Häll smeten i formen och strö över flingsalt.
  5. Grädda chokladkakan mitt i ugnen på 175 grader i 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Chokladgrädde

  1. Sikta kakao och florsocker i en bunke och häll i grädde.
  2. Vispa till en härlig konsistens. Häll i en spritspåse med passande tyll.

Montering

  1. Stryk på ett lager med dulce de leche på den avsvalnade kakan.
  2. Toppa med chokladgrädden från spritspåsen och hackade jordnötter samt pudra på lite kakao.