Smält smöret, chokladen och apelsinskalssockret tillsammans i en bunke. Det går lika bra i micron eller över vattenbad. Värm till ca 50 grader, är det kallare kommer smeten att sätta sig när de andra ingredienserna kommer i och kakan blir kort i konsistensen.
Vägg upp de andra ingredienserna i separata bunkar.
Vänd i sockret i smöret och chokladen och rör ut. Vänd i äggen och vispa ut med en ballongvisp. I detta stadiet kan det se ut som att smeten spricker, det är för att den gör det. Men det löser sig när mjölet kommer i. Tillsätt mjölet och vispa med vispen tills smeten är homogen.
Vänd upp i en smord springform eller ugnssäker form. Baka kakan i 185 grader i ca 20-35 minuter, tills den börjar sufflera men ändå har en dallrig mitt. Låt den svalna ordentligt innan du skär i den.
Mjuk kola
Koka upp grädde, socker och sirap till 116 grader. Ta av från plattan och rör ner smör och salt. Låt stå i rumstemperatur tills den svalnat och satt sig och häll sedan över kakan.