Chokladkräm på mjölkchoklad

Chokladkräm på mjölkchoklad
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Chokladkräm på mjölkchoklad

4 ingredienser

10 m + tid i kyl

Den här lättlagade chokladkrämen på både ljus och mörk choklad är en favorit, dessutom går den fint att förbereda.

Ingredienser

  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Hacka mjölkchoklad och mörk choklad.
  2. Koka upp vispgrädde och mjölk. Häll den varma mjölken över chokladen i en bunke, mixa eller rör till en slät kräm.
  3. Fördela i portionsglas och låt stå minst 4 timmar i kylen.
  4. Toppa med en kula hallonsorbet, krossade maränger och hackade nötter.