Chokladmousse med bär och grädde

Chokladmousse med bär och grädde
Foto: Tv4

Chokladmousse med bär och grädde

6 ingredienser

20 m + tid i kyl

Chokladmousse med bär och grädde är alltid ett säkert kort när det vankas efterrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 225 g blockchoklad
  • 0,5 dl mjölk, ljummen
  • 4 ägg
  • blandade bär
  • grädde
  • 6 kakor (eller kex av valfri sort)

Gör så här

  1. Smält chokladen över ett vattenbad.
  2. Häll i den ljumma mjölken och rör om ordentligt.
  3. Separera äggvitor och gulor och rör ner en gula i taget i chokladsmeten.
  4. Lyft upp skålen från värmen när smeten börjar tjockna.
  5. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i den avsvalnade chokladen.
  6. Ställ in i kylskåpet i minst 1 timme innan servering.
  7. Rör om och häll upp i snygga koppar eller glas.
  8. Önskar du en mildare variant så kan du försiktigt blanda ner ett par dl vispad grädde innan du kyler moussen.
  9. Servera moussen med bär, en liten klick grädde samt en kaka.