Chokladmousse med havtorn och bipollen

NYHET
koket.se
Chokladmousse med havtorn och bipollen
Foto: TV4

Chokladmousse med havtorn och bipollen

Av: Frida Nilsson

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

1 h

Förgyll helgen med en god dessert bestående av chokladmousse med havtorn och bipollen. Det kan bli en favorit för både stora och små!

Se Frida Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Chokladmousse

  • 150 g mjölkchoklad, hackad (av god kvalitet t.ex. Malmö Chokladfabrik)
  • 300 g vispgrädde

Havtornskompott

  • 100 g havtorn
  • 1 kanelstång (Strilanka kanelstång)
  • 50 g strösocker

Servering

  • 4 kvistar backtimjan
  • 4 tsk bipollen
  • flingsalt

Gör så här

Chokladmousse

  1. Koka upp grädden i en kastrull.
  2. Lägg chokladen i en bunke och slå den värma grädden över, rör samman.
  3. Ställ in i kyl och låt svalna helt.
  4. Vispa sedan blandningen fluffig.

Havtornskompott

  1. Värm havtorn, kanelstång och socker i en kastrull tills sockret smält. Låt sedan svalna.
  2. Lyft bort kanelstången efter att kompotten fått stå och dra i minst 30 minuter.

Servering

  1. Spritsa upp chokladmoussen i ett glas eller i en djup tallrik.
  2. Gör en liten grop i moussen med hjälp av en sked.
  3. Fördela havtornskompott i gropen.
  4. Plocka timjan och strö ut över chokladmoussen.
  5. Strössla över bipollen och lite flingsalt.