Chokladmousse med kanderade nötter

POPULÄRT
koket.se
Chokladmousse med kanderade nötter
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Chokladmousse med kanderade nötter

9 ingredienser

Hemgjord chokladmousse med kanderade hasselnötter toppade med lite flingsalt blir ett perfekt avslut på helgens middag. Bäst av allt, förutom att den är underbart god, är att alla komponenter kan förberedas helt dagen före.

logo
Fredrik Nylén porträtt 2021

Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser

portioner

Chokladmousse

  • 150 g mörk choklad (55 %)
  • 1,5 dl vispgrädde, till chokladen
  • 1,5 dl vispgrädde, att vispa

Kanderade hasselnötter

  • 200 g hasselnötter, rostade och skalade
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 25 g smör
  • flingsalt
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1,5 dl vispgrädde och häll över chokladen och rör tills den smält. Låt svalna helt.
  2. Vispa resten av grädden rätt fast och vänd ner i den kalla chokladgrädden och vänd samman.
  3. Smält socker och vatten i en stekpanna tills sockret har fått en fin gyllenbrun färg. Häll i nötterna, rör runt och klicka i smöret.
  4. Blanda runt och häll ut allt på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
  5. Fyll moussen i portionsformar och toppa med hasselnötter och lite flingsalt.