Chokladmousse med körsbär och nötströssel

koket.se
Chokladmousse med körsbär och nötströssel
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Chokladmousse med körsbär och nötströssel

8 ingredienser

Leilas busenkla chokladmousse som görs på avokado, kakao och agavesirap. Servera med nötströssel och körsbär. Yummy!

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Nötströssel

  • 175 g hasselnötter, skalade och rostade
  • 1,5 dl dadlar, urkärnade

Mousse

  • 4 avokador
  • 3 msk kakao (av god kvalitet)
  • 0,75 dl agavesirap
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 krm flingsalt

Servering

  • körsbär

Gör så här

Nötströssel

  1. Mixa hasselnötter och dadlar fint i en matberedare.

Mousse

  1. Mixa avokado, kakao, vaniljpulver, agavesirap och flingsalt i matberedaren till en slät mousse.

Servering

  1. Varva nötströssel, mousse och körsbär i glas.