Chokladmousse med olivolja

NYHET
koket.se
Chokladmousse med olivolja och flingsalt
Foto: TV4

Chokladmousse med olivolja

8 ingredienser

20 min + tid i kyl

Den här krämiga chokladmoussen blir extra lyxig med olivolja och flingsalt.

Se Joel Aronsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 6 ägg
  • 200 g mörk choklad
  • 2 msk mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl crème fraîche

Servering

  • grädde, lättvispad
  • flingsalt
  • extra virgin olivolja

Gör så här

  1. Separera äggen noggrant så att ingen äggula blandar sig med äggvitan.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad. Tillsätt mjölken och hälften av strösockret. Ta sedan av kastrullen från värmen.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum (maräng) tillsammans med resterande strösocker.
  4. Vispa ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan försiktigt ner crème fraîche.
  5. Vänd ner den vispade äggvitan i chokladblandningen.
  6. Ställ moussen i kylen i ca 2-3 timmar för att stelna.

Servering

  1. Toppa moussen med grädde, flingsalt och en liten dropp olivolja.