Mixa mjöl, frön från vaniljstången, socker och smör, tillsätt sedan äggulan och kör tills det får rätt konsistens. Låt vila 30 minuter.
Kavla ut, fyll form och låt vila 15 minuter. Pricka botten och täck med bakplåtspapper och bakbönor.
Baka 10 minuter, ta bort bönorna och pappret, baka ytterligare 7 minuter.
Chokladfyllning
Smält smör och tillsätt choklad. Ta bort från plattan och rör i socker och mjöl, därefter ett ägg i taget.
Häll i pajskalet och grädda 10-12 minuter.
Marmorerad chokladdekor
Hacka och smält vit choklad till max 45 grader.
Temperera chokladen genom tablering på marmorskiva. 2/3 av den vita chokladen ska röras på marmorskiva till den nått 26 grader. Blandas därefter med den resterande delen choklad i skålen, temperaturen får inte överstiga 29 grader.
Hacka och smält mörk choklad till max 50 grader.
Tablera 2/3 av chokladen på marmorskiva tills den nått 28 grader, blanda därefter med resterande choklad, temperaturen får inte överstiga 32 grader.
Pensla på lite av den vita chokladen på 6 plastremsor, i ett marmormönster. Låt stelna helt.
Bred sedan ut den mörka chokladen ovanpå den vita. Låt stelna lite och lägg sedan remsorna i var sitt glas så att remsorna stelnar i forma av en spiral.
När chokladen satt sig, ta bort plasten och dekorera.
Harsyrecurd
Blanda samman harsyra, socker, frön från vaniljstång, citronsaft och maizena.
Sjud tills såsen tjocknat och kokat upp.
Mixa med en mixerstav och passera genom en sil, mixa därefter i osaltat smör.
Låt curden svalna helt och vänd sedan i vispad grädde
Montering
Spritsa ut harsyregrädden runt kanten av chokladpajen och dekorera med den marmorerade chokladen, hallon och färsk harsyra.