En rulltårta för alla chokladälskare! Lättbakad rulltårtebotten fylls med en ännu mer lättgjord chokladmousse och syrliga färska hallon. Perfekt att baka till helgfikat.
Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm. Bred ut smeten jämnt.
Baka i nedre delen av ugnen i 5 minuter.
Förbered ett bakplåtspapper och strö över strösocker.
Ta tag i papperet på den gräddade bottnen och vänd över den till papperet med strösocker. Dra försiktigt loss pappret från den bakade bottnen. Jag brukar rulla ihop den med papperet medan den svalnar så blir den finare när man rullar ihop sen.
Vispa samman vispgrädde, strösocker och kakao. Ställ i kylen 15 minuter.
Vispa upp chokladgrädden tills det är fluffigt. Vispa för hand, för det går ganska fort.
Bred på fyllningen över hela rulltårtebottnen (den ska ha svalnat helt) och strö över färska hallon. Rulla ihop och låt stå i kylen 30 minuter innan du skär upp den.