Starta med kladdkakefyllningen: Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull och låt det
svalna.
Blanda ner socker i smöret och tillsätt därefter ett ägg i taget.
Blanda samman de torra ingredienserna och sikta ner i kastrullen, rör ihop till en smet.
Häll ner smeten i en spritspåse och lägg in i kylen medans du gör degen till chokladsnittarna.
Vispa ihop smör, sirap, strösocker och vaniljsocker i en vispskål tills det blivit ljust och fluffigt, använd degvingen.
Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner i smörblandningen.
Blanda ihop med degvingen tills degen precis går ihop.
Dela degen i två delar och rulla ut till jämnstora längder.
Gör en skåra i mitten av varje längd, lämna kanterna hela så inte smeten rinner ut och spritsa ut kladdkakesmet i skårorna, toppa med flingsalt.
Grädda mitt i ugnen i 14-15 minuter, ta ut ur ugnen, toppa med flingsalt och skär direkt i sneda bitar. Ställ in plåten i kylen i 1h så att kladdkakefyllningen hinner sätta sig ordentligt.