Chokladsnittar med kladdkakefyllning

POPULÄRT
Chokladsnittar med kladdkakefyllning
Foto: TV4
Ronja Sjölander HSB 2024
Ronja Sjölander HSB 2024

Chokladsnittar med kladdkakefyllning

16 ingredienser

Två favoriter i en med spröd chokladmördeg fylld med chokladig kladdkakesmet. Lite flingsalt på toppen fulländar denna lättbakade småkaka.

Ingredienser

portioner stycken
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1-2 tsk flingsalt

Kladdkakefyllning

  • 75 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
  2. Starta med kladdkakefyllningen: Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull och låt det
  3. svalna.
  4. Blanda ner socker i smöret och tillsätt därefter ett ägg i taget.
  5. Blanda samman de torra ingredienserna och sikta ner i kastrullen, rör ihop till en smet.
  6. Häll ner smeten i en spritspåse och lägg in i kylen medans du gör degen till chokladsnittarna.
  7. Vispa ihop smör, sirap, strösocker och vaniljsocker i en vispskål tills det blivit ljust och fluffigt, använd degvingen.
  8. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner i smörblandningen.
  9. Blanda ihop med degvingen tills degen precis går ihop.
  10. Dela degen i två delar och rulla ut till jämnstora längder.
  11. Gör en skåra i mitten av varje längd, lämna kanterna hela så inte smeten rinner ut och spritsa ut kladdkakesmet i skårorna, toppa med flingsalt.
  12. Grädda mitt i ugnen i 14-15 minuter, ta ut ur ugnen, toppa med flingsalt och skär direkt i sneda bitar. Ställ in plåten i kylen i 1h så att kladdkakefyllningen hinner sätta sig ordentligt.