Lägg gelatin i blöt. Koka ihop grädde, puré och socker. Ha i gelatinet, häll i en ringform med plastfolie under och ställ i frys minst 2 timmar. Pannacottan kommer frysas men blir fin i konsistensen när den får vila lite efteråt.
Tårtbottnar
Smöra och mjöla 4 formar (ca 24 cm i diameter) . Blanda de torra ingredienserna och blanda de blöta ingredienserna (utom det kokande vattnet). Blanda ihop och häll sist i det kokande vattnet. Häll i formarna och ställ i ugnen 150 grader varmluft ca 40 minuter eller tills klara, känn med en gaffel.
Jordgubbsmousse
Gör en italiensk maräng. Vispa upp äggvita och häll sen i sockret som fått koka ihop med lite vatten tills temperaturen är 121 grader. Vispa tills marängen svalnat. Använd 130 gram i moussen.
Blötlägg gelatinbladen. Värm hälften av purén och ha i gelatinbladen. Vispa sedan kallt men försiktigt så inte gelatinet klumpar sig. Blanda i lite maräng, rör försiktigt och häll sedan i resten av marängen. Blanda ihop med vispad grädde. Ställ i kyl ca 30 minuter.
Mörk chokladsmörkräm
Smält chokladen över vattenbad. Smält äggvita och socker över vattenbad tills sockret har löst upp sig, vispa tills fast och glansig maräng. Ha i lite rumstempererat smör i tagen under vispning av marängen. Häll i till sist chokladen. Ställ i kyl ca 15 minuter.
Tårtan
Bygg tårtan med pannacottan på första lagret och moussen i mitten. Täck tårtan med chokladsmörkrämen och låt fantasin släppa loss till garneringen.