En hel kotlettrad som tillagas på låg värme under lång tid i ugnen för att sedan penslas med bbq-sås före servering. Servera gärna med kryddiga fläskkorvar.
9 kryddiga färska fläskkorvar (gärna bbq hot links)
rapsolja
smör
Gör så här
Dag 1
Lägg kotlettraden i dubbla plastpåsar. Häll på öl och äppelcidervinäger. Förslut och låt dra i kylskåp över natten.
Dag 2
Sätt ugnen på 150 grader. Skåra fettet i ett rutmönster. Rubba köttet med kryddor och socker samt rikligt med salt och peppar.
Lägg kotlettraden i en ugnssäker form med benet neråt och häll marinaden i formen. Täck noga med ugnsfolie och tillaga i ugnen 3-4 timmar eller tills innertemperaturen är 80 grader. Mät med en digital termometer.
Stek korvarna i lite smör och rapsolja.
Ta ut köttet ur ugnen. Sätt ugnen på max/grill. Pensla köttet med bbq-sås. Bränn av i några minuter i ugnen tills köttet fått fin färg.
Skiva mellan benen i tjocka härliga pork chops och servera med korvarna.