Chorinpan

Chorinpan
Foto: Tv4

Chorinpan

Av: Mattias Bratt

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

10 m

Chorizo i korvbröd toppad med hemgjord aioli på kikärtsspad blir en perfekt rätt i sommar!

Ingredienser

portioner
  • chorizokorv
  • korvbröd

Aioli

  • 2-3 klyftor vitlök
  • 2 dl rapsolja (eller annan neutral olja)
  • 0,5 dl kikärtsspad
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Mixa vitlök och olja till aiolin slätt.
  2. Addera kikärtsspad, sherryvinäger och dijonsenap. Mixa långsamt, nedifrån och upp tills du nått önskad konsistens. Salta och peppra efter smak.
  3. Servera aiolin till chorizokorv i bröd.