Snabb och smakrik middag med färsk chorizokorv, kikärtor på burk och svartkål. Allt lagas smidigt i samma panna och toppas vid servering med smulad fetaost och torkade aprikoser.
Se Adam Thulin laga receptet
Ingredienser
250 g färsk chorizokorv
1 gul lök, skivad
2 klyftor vitlök, finhackade
1 tsk vitvinsvinäger
1 burk kikärtor (400 g)
100 g svartkål, skuren i bitar (eller grönkål)
olivolja
salt
peppar
Topping
150 g fetaost
75 g torkade aprikoser, strimlade
färsk persilja, hackad
Gör så här
Snitta korvarna och gröp ut färsfyllningen.
Stek färsfyllningen i en stor stekpanna eller gryta på medelhög värme tills den är genomstekt och har fått lite färg, 5-7 minuter. Du behöver inte tillsätta olja eftersom chorizon släpper fett när den steks. Lyft upp den stekta färsen och lägg åt sidan.
Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken
Fräs löken på svag värme i samma panna som du stekte färsen i, tillsätt lite olivolja om det behövs. Låt löken steka 10-15 minuter tills den är karamelliserad, så ha tålamod och rör om då och då för att förhindra att löken bränns.
Tillsätt den finhackade vitlöken samt en skvätt vitvinsväger och stek ca 1 minut.
Häll av och skölj kikärtorna. Dra av eller skär bort grönkålsbladen från stjälkarna.
Lägg svartkålsbladen i pannan och vänd runt. Strimla stjälkarna fint.
Tillsätt kikärtorna och de strimlade stjälkarna i pannan.
Lägg tillbaka den stekta chorizon i pannan och vänd runt. Låt steka tills alla smaker har blandats väl och rätten är genomvarm. Smaka av med salt och peppar.
Ta pannan från värmen och toppa med fetaost bruten i mindre bitar samt aprikoser och persilja.