Citron- och sojakyckling med ugnsbakad zucchini

Citron- och sojakyckling med ugnsbakad zucchini
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Citron- och sojakyckling med ugnsbakad zucchini

10 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1 kyckling
  • 1 gul lök
  • 1 dl soja
  • 2 citroner, pressade
  • 50 g persilja

Ugnsbakad zucchini:

  • 4 zucchini
  • 2 msk olja
  • 1 citron
  • salt
  • 4 msk ost, riven

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg dem i ugnssäker form. Skala löken och skär den i grova bitar. Placera dem bland kycklingbitarna tillsammans med persiljan. Häll över sojan och citronsaften. Salta och ställ in i ca 200 graders ugn i 30 minuter.
  2. Ugnsbakad zucchini: Skölj och skär varje zucchini i rätt så tjocka runda skivor. Pensla på oljan. Pressa över citron och salta. Fördela den rivna osten ovanpå och låt rätten stå i ugnen i 4-5 minuter på hög värme.