Rödbetssoppa

Rödbetssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Rödbetssoppa

12 ingredienser

25 min

En vackert mörkrosa soppa som är en klassiker på det ryska middagsbordet.

Ingredienser

portioner
  • 4 rödbetor
  • 0,5 citron
  • 1 vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk timjan
  • 1 morot
  • 2 lagerblad
  • 1 l grönsaksbuljong (eller kycklingbuljong)
  • smör, att steka i
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Strimla vitkålen och moroten. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken.
  2. Skala och skiva rödbetorna. Tänk på att rödbetorna färgar av sig.
  3. Smält smör i en gryta. Tillsätt grönsakerna. Fräs utan att det tar för mycket färg. Tillsätt sedan buljongen, lagerblad och timjan. Låt koka i 4-5 minuter.
  4. Smaksätt med lite pressad citron, salt och peppar. Servera och njut.